Vilken behandling ska man välja?

Om man går till en nagelbar eller skönhetssalong så kan det vara svårt att veta vilken typ av behandling man ska välja. Det finns en hel del alternativ och det bästa brukar vara att fråga personalen om råd. Bland de behandlingar som finns på vanliga skönhetssalonger så är hand- och fotvård två av de vanligaste. Man kan fila och snygga till naglarna på både händer och fötter, eller till exempel få en skön massage. Skönhetssalonger innebär inte bara att man snyggar till sitt utseende, utan det kan också handla om att må bra. De som jobbar med denna typ av  behandling är ofta utbildade experter och vet vad din hud och din kropp behöver för att hålla sig i trim.

Behandling på nagelbar för att unna dig något extra

Behandling för händer

Förutom att man kan få nagelvård på en skönhetssalong så finns det också klassisk pedikyr, det vill säga fotvård. Fötterna är en av de delar av kroppen som det slits på mest, eftersom de flesta använder dem väldigt mycket! I Sverige är det dessutom vanligast att man går omkring utan skor inomhus, vilket gör det lättare för förhårdnader att uppstå. På en pedikyr behandling filar de bort olika förhårdnader som lätt uppstår, och snyggar till fötterna så att de ser bra ut. Denna typ av behandling är mycket vanlig inför sommaren då man kanske går barfota eller använder sandaler ofta, och därför vill ha friska och vackra fötter.

Hur lång tid tar då en behandling på en vanlig skönhetssalong? Givetvis beror det på vilken typ av behandling man väljer, men en normal pedikyr brukar ta omkring en timme. Samma sak gäller för nagel- och handvård, även om det som sagt beror på vad det är man vill göra. En del väljer att göra en så kallad permanent lackning, vilket innebär att man får en bestående lack till sina naglar. Permanent innebär naturligtvis inte att lackningen varar för evigt, eftersom nageln trots allt växer. En permanent lackning brukar hålla ungefär en månad.