Favoriter i Champions League

För den som gillar fotboll finns det i princip ingenting större än Champions Leauge. Okej, fotbolls-vm är världens största turnering alla kategorier, men den spelas å andra sidan bara vart fjärde år. Champions League är fotbollsunderhållning som man får njuta av varje säsong, och det är också här man brukar få se den allra bästa fotbollen. Lagen är självfallet betydligt mer samspelta än vad landslagen är, eftersom klubbarna tränar tillsammans varje dag och spelar matcher minst en gång i veckan. Detta innebär ofta bättre och snabbare fotboll.

Champions League och våra svenska framgångar

Champions League och de bästa lagen

Även om Champions League som sagt är en höjdpunkt för att fotbollsälskare, är det många kritiska röster som höjts på senare tid. Kritiken gäller att fotbollsvärlden håller på att bli allt för ojämn, och det är få lag som kan hålla jämna steg med den absoluta toppen. Lag som Barcelona, Real Madrid och Bayern Munchen är svåra att slå, även om det också brukar finnas något engelskt och italienskt lag som är med och utmanar. När det gäller svenska lag i Champions league så har Malmö FF faktiskt tagit sig till turneringen två år i rad. Innan dess så var det dock nästan 15 år sedan ett svenskt lag var med i världens största klubblagsturnering.

Det är nästan omöjligt för ett mindre lag att ta sig in i toppskiktet i  Champions League. De största lagen har alldeles för mycket pengar för att småklubbar ska kunna konkurrera. För att bygga ett topplag för Champions League, eller för den delen andra europeiska turneringar, krävs tunga investeringar, något som till exempel Zlatans Paris Saint Germains lyckats med. Det återstår dock att se om de faktiskt lyckas gå hela vägen till final innan Zlatan lägger skorna på hyllan för gott. Han har själv varit tydlig med att detta är hans stora mål som spelare innan han lägger av.