Vad är en nagelbar?

Nagelbar är kanske ett nytt begrepp för många, även om de flesta säkert kan räkna ut vad det är på ett ungefär. Det handlar inte om en bar i klassisk bemärkelse, utan snarare om en skönhetssalong där man kan få en manikyr. I de flesta fall så kan man få både nagelvård och andra typer av skönhetsvård på en nagelbar, till exempel en pedikyr, alltså fotvård. Men om vi håller oss till naglar för ett ögonblick – vad kan man egentligen få hjälp med på en nagelbar idag?

Nagelbar och hur du får fina naglar och händer

Nagelbar och olika tjänster

Att få en manikyr innebär att man helt enkelt fräschar upp och fixar till sina naglar så att de ser bra och friska ut. Händerna är ett område på kroppen som man brukar säga att andra människor noterar mer än en själv, vilket gör att det för många är viktigt att man har snygga naglar och fräscha händer i allmänhet. Förutom att nagelexperten filar och snyggar till naglarna och nagelbanden, så kan man också få hjälp med till exempel nagelförlängning. Många som ska på en finare fest kan också vilja få hjälp med att måla sina naglar i vackra mönster och färger. Det blir allt vanligare att folk väljer att måla sina naglar som små konstverk, så att de blir till en detalj i ens outfit.

En del har problem med att naglarna lätt går sönder eller spricker, och även sådant kan man få hjälp med på en nagelbar. Så kallad nagelförstärkning innebär att man stärker sina naglar med till exempel akryl, gele eller till och med glasfiber. På detta sätt håller de längre och ser snygga ut trots att man kanske använder händerna mycket. För dig som vill testa att besöka en nagelbar finns det många alternativ runt om i landet. Bara i Stockholm finns det ett tiotal renodlade nagelbarer där man kan få hjälp av experter på området.